2008-04-08

Öğrencilerin Derse Devamı ve Final Sınavı Hakkı

Bahar 2008 yarıyılında UİP dersini almakta olan 82 lisans ve 3 yüksek lisans öğrencisi bulunmaktadır.

27.3.2008 tarihinde yapılan arasınava 64 lisans öğrencisi katılmıştır. Buna göre, 18 öğrenci arasınava girmeyerek, dönem sonunda UİP dersinden geçebilme şansını çok büyük ölçüde zora sokmuştur.

Öte yandan, final sınavına girebilmek için, dersi alan bütün öğrencilerin dönem içinde derslerin en az % 70'ine katıldıklarının yoklamalarla saptanmış olması gerekmektedir. Arasınav öncesinde yapılan 13 yoklamaya göre öğrencilerin herbirinin derslere yüzde kaç oranında devam ettikleri, 7.4.2008 Pazartesi günkü derslerde öğrencilere yazılı olarak duyurulmuştur. Ayrıca, düne kadarki büyük devamsızlıkları nedeniyle, dönemin geri kalan kısmında yapılacak 12 yoklamada hep sınıfta bulunsa bile final sınavına girme hakkını daha şimdiden yitirmiş olan 17 öğrencinin kimlikleri de dünkü derslerde ilan edilmiştir.

UİP ders saatleri, girdikleri diğer derslerinkiyle çakıştığı için % 70'lik devam koşulunu sağlamada güçlük çekenler olursa, bunların durumu, dönem sonunda ancak diğer derslerdeki hocaların yoklama ve derse devam görüşleri de dikkate alınarak yeniden değerlendirilecektir. Bu tür ders saati çakışması durumları dışında "hiçbir gerekçe", devam zorunluluğu koşulunun gevşetilmesi yönünde "kesinlikle" dikkate alınmayacaktır.